PENYELARAS KURIKULUM
En. Mohd Hassry Bin Mustakim
Unit Kurikulum diwujudkan bagi menyelaras semua kurikulum Pendidikan Khas berpandukan Falsafah Pendidikan Khas Kebangsaan. Kurikulum Pendidikan Khas SMK Bandar Tenggara yang dibentuk adalah berdasarkan Kurikulum Standard Sekolah Menengah (KSSM) Pendidikan Khas yang dikeluarkan oleh Bahagian Pembangunan Kurikulum (BPK).
Berikut adalah komponen Pendidikan Khas yang diselaraskan iaitu:
BIDANG MATA PELAJARAN KSSM (TINGKATAN 1, 2, 3 dan 4 )
- Bahasa Melayu Komunikasi
- English For Communication
- Matematik
- Sains Sosial & Alam Sekitar
- Pendidikan Islam / Pendidikan Moral
- Pendidikan Seni Visual
- Kemahiran Asas Vokasional - Asas Pertanian
- Kemahiran Asas Vokasional - Servis Makanan dan Minuman
HURAIAN SUKATAN PELAJARAN
PENDIDIKAN KHAS INTEGRASI - MASALAH PEMBELAJARAN
1. BIDANG AKADEMIK BERFUNGSI
a. Komponen Bahasa Melayu
b. Komponen Bahasa Inggeris
c. Komponen Matematik
2. BIDANG PENGURUSAN KEHIDUPAN
a. Komponen Pengurusan Diri
b. Komponen Kemahiran Hidup
- Asas Masakan
- Asas Akuakultur
- Asas Mencuci Kereta
3. BIDANG SOSIAL, RIADAH & KREATIVITI
a. Komponen Pendidikan jasmani & Kesihatan
b. Komponen Pendidikan Seni
c. Komponen Sains, Sosial dan Alam Sekitar
4. BIDANG KEROHANIAN DAN NILAI MURNI
a. Komponen Pendidikan Agama Islam
b. Komponen Pendidikan Moral
......................................................................................................
BAHASA MELAYU : Pn. Sahira Haryati Binti Sairi
BAHASA INGGERIS : Pn. Norzieyana Binti Kasron
SAINS SOSIAL & ALAM SEKITAR : En. Mohd Hassry Bin Mustakim
MATEMATIK : Pn. Nor Fatimah Binti Ab Ghani
PENDIDIKAN ISLAM & MORAL : Pn. Hjh Khairani Binti Hamdan
PENDIDIKAN SENI VISUAL : En. Mohd Nurul Faishal Bin Ab Ghani
PENDIDIKAN SENI VISUAL : En. Mohd Nurul Faishal Bin Ab Ghani
PENGURUSAN DIRI : Pn. Norzieyana Binti Kasron
PENDIDIKAN JASMANI & KESIHATAN : En. Mohd Hassry Bin Mustakim
KEMAHIRAN HIDUP SERVIS MAKANAN : Pn. Siti Khalijah Binti Rahim
KEMAHIRAN ASAS MASAKAN : Pn. NorFatimah Binti Ab Ghani
KEMAHIRAN ASAS TANAMAN : Pn. Khairani Binti Sapawi
KEMAHIRAN ASAS AKUAKULTUR : En. Mohd Nurul Faishal Bin Ab Ghani
KEMAHIRAN ASAS MENCUCI KERETA : En. Mohd Hassry Bin Mustakim
KEMAHIRAN ASAS MASAKAN : Pn. NorFatimah Binti Ab Ghani
KEMAHIRAN ASAS TANAMAN : Pn. Khairani Binti Sapawi
KEMAHIRAN ASAS AKUAKULTUR : En. Mohd Nurul Faishal Bin Ab Ghani
KEMAHIRAN ASAS MENCUCI KERETA : En. Mohd Hassry Bin Mustakim
TAKWIM DAN JADUAL
UNIIT PEPERIKSAAN PENDIDIKAN KHAS SMK BANDAR TENGGARA 2018
PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN PENDIDIKAN KHAS 2018
Bil
|
Tarikh
|
Subjek
|
Catatan
|
1
|
|||
2
|
|||
3
|
|||
4
|
PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN PENDIDIKAN KHAS 2018
Bil
|
Tarikh
|
Aktiviti / Program
|
Catatan
|
1
|
|||
2
|
|||
3
|
|||
4
|
.......................................................................................................
KEPUTUSAN PEPERIKSAAN PENDIDIKAN KHAS 2018
KEPUTUSAN PEPERIKSAAN PENDIDIKAN KHAS 2018
Anugerah Kecemerlangan Akademik
1. Muhammad Fithri B. Safie 89.38% 8A
2. Muhammad Fikhri B. Safie 87.88% 7A 1B
3. Mohamad Fairuz B. Haron 87.00% 7A 1B
Anugerah Matapelajaran Terbaik
Bahasa Melayu Muhd Nur Hazman B. Lokman
Bahasa Inggeris Muhammad Fithri B. Safie
Matematik Muhamd Ilham B. Azman
Pendidikan Islam Muhammad Nur B. Zakaria
Sains Sosial Muhd Nur Hazman B. Lokman
Kemahiran Hidup Mohamad Fairuz B. Haron
Pendidikan Seni Mohamad Hadham B. Sahid
Anugerah Sahsiah Terbaik Khairul Faris B. Jalil
Anugerah Kedatangan Terbaik Nur Afiqah Bt Ahmad
Anugerah Transisi Masakan Norazila Bt Nordin
Anugerah Tokoh Murid Abdul Latif B. Jalil
Anugerah Matapelajaran Terbaik
Bahasa Melayu Muhd Nur Hazman B. Lokman
Bahasa Inggeris Muhammad Fithri B. Safie
Matematik Muhamd Ilham B. Azman
Pendidikan Islam Muhammad Nur B. Zakaria
Sains Sosial Muhd Nur Hazman B. Lokman
Kemahiran Hidup Mohamad Fairuz B. Haron
Pendidikan Seni Mohamad Hadham B. Sahid
Anugerah Sahsiah Terbaik Khairul Faris B. Jalil
Anugerah Kedatangan Terbaik Nur Afiqah Bt Ahmad
Anugerah Transisi Masakan Norazila Bt Nordin
Anugerah Tokoh Murid Abdul Latif B. Jalil
......................................................................................................