Saturday 21 October 2017

KURSUS PENYEDIAAN PENCUCI MULUT DAN PRAMUSAJI 2017

Pada 28 September 2017 yang lalu, seramai 12 orang murid Asas Masakan PPKI SMK Bandar Tenggara telah menyertai Kursus Penyediaan Pencuci Mulut dan Pramusaji yang dikendalikan oleh guru-guru SMPKV Indahpura. Pencuci mulut yang dipelajari ialah Tat Buah dan Kek Coklat. Kursus tersebut bertujuan memberi lebih pendedahan kepada semua murid asas masakan tentang pencuci mulut dan penyediaan meja sajian.

Barisan guru dan peserta kursus bergambar kenangan
Majlis penutup
Kumpulan 1 bersama bahan-bahan kek
Tunjuk ajar dari guru SMPKV Indahpura
Sesi mendekorasi kek cawan
Cara dekorasi kek
Kumpulan 2 bersama bahan tat buah
Hasil kek cawan yang telah disiapkan
Susunan meja untuk pramusaji

No comments: